Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de specialist op het gebied van houding en beweging. Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, gewrichten en zenuwen. U kunt direct een afspraak maken; het is niet meer nodig om een verwijsbrief van de huisarts te vragen. Als de therapeut meent dat er alsnog medische beoordeling nodig is, zal hij dat met u overleggen.

De eerste afspraak bestaat uit een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek. Aan het einde hiervan stelt de fysiotherapeut een behandeltraject voor. Dit behandelplan wordt voor u persoonlijk samengesteld. Elk mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Naast het behandelen van klachten besteedt de therapeut ook aandacht aan het voorkomen van terugkeer van de klachten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het zogenaamde ‘biopsychosociale’ model. Dit betekent dat de therapeut niet alleen kijkt naar de lichamelijke klacht waarmee u zich meldt, maar ook naar u als mens, wat de klacht voor u betekent, hoe u met de klacht omgaat, hoe uw omgeving invloed heeft en welke andere factoren mogelijk een rol van betekenis kunnen spelen.